speaker-info

Bernard Schols

Prof. mr. dr. Bernard Schols

Prof. mr. dr. Bernard Schols (1963), exponent van de Nijmeegse vrolijke wetenschap (Radboud Universiteit), houdt vele voordrachten in den lande over de mystiek van het schenken en het erven, civiel en fiscaal. Humor en dogmatiek gaan bij deze hoogleraar hand in hand. Schols, gepromoveerd (2007) op de ‘sterren’ van de executeur(-testamentair), schrijft en vertelt met veel passie over de ‘schijf van vijf’ der estate planning. Ook op ‘tv’ werden de geheimen van ons erfrecht onthuld. In zijn vorig leven was Limburger Schols notaris en rechter(-plv). Naast zijn universitaire werkzaamheden geeft hij als vennoot bij ScholsBurgerhartSchols legal opinions op civiel en fiscaal erfrechtelijk gebied. Schols schreef onder meer twee preadviezen over erfrecht ten behoeve van de KNB, over de legitieme portie (2006) en over de verdeling (2012).

Naast auteur van Tekst & Commentaar BW en vaste medewerker van het WPNR, NDFR en NTFR, is hij als hoofdredacteur verbonden aan het Tijdschrift Erfrecht, Fiscale Berichten voor het Notariaat (FBN) en aan het Handboek Estate Planning. Tevens is Bernard Schols co-auteur van het Handboek Erfrecht en maakt hij deel uit van de redactie van de e-brief EstateTip Review en AdvoTip. Als deskundige beantwoordt hij vragen op het gebied van schenken en erven in het weekblad Elsevier. Schols is tevens lid van de gerenommeerde SpeakersAcademy.

 

Huwelijksvermogensrecht

Huwelijksvermogensrecht

Exact Podium 1

Hoe regel je de financiĆ«le verhoudingen tussen een ondernemer en zijn (huwelijks)partner? Een eenduidig antwoord is er niet. Het vraagt eigenlijk altijd om maatwerk. Wie brengt/bracht het meeste in? Wie levert/leverde welke inspanning ten behoeve van de onderneming? Wat behoort nu wel of niet tot de huwelijkse gemeenschap? Wanneer de partners op enig moment andere […]

MEER LEZEN